AVPIXLAT PLANERAR ATT GENOMFÖRA SVERIGES KANSKE GENOM TIDERNA MEST SJÄLVMOTSÄGANDE MANIFESTATION. ** UPPDATERAD – AVPIXLAT STÄLLER IN **


Image

Avpixlat, Sveriges mest kända sajt för rasister som inte vill erkänna att de är rasister, har nu proklamerat att de tänker delta i gruppen Linje 17 Mot Rasisms stora manifestation mot rasism och främlingsfientlighet i Kärrtorp på söndag. Manifestationen hålls som ett svar på förra veckans oprovocerade överfall på en liknande manifestation i samma förort.

Avpixlat riktar skarp kritik mot att arrangörsgruppen Linje 17 Mot Rasism tillåter att grupper som AFA och Revolutionära Fronten deltar i tåget, trots att dessa förespråkar politiskt våld som metod. Arrangörsgruppen har å sin sida förklarat att man inte på något sätt bjudit in eller samarrangerat med några andra organisationer (inte heller med Rättvisepartiet Socialisterna, vilka Avpixlat lögnaktigt påstår står bakom gruppen). Däremot är alla som vill manifestera fredligt mot rasism, nazism och främlingsfientlighet välkomna. Man varken vill eller kan åsiktsregistrera de som kommer till manifestationen.

De senaste veckornas avslöjanden kring kommentatorerna på Avpixlat har tydligt visat att sajtens läsare har grovt rasistiska åsikter. För att inte tala om homofoba och sexistiska. Även om man i det redaktionella materialet försöker hålla en lite högre nivå än sina kommentatorer, bevisar man gång på gång sina rasistiska ståndpunkter. Bland annat har man publicerat artiklar om att färre vita barn i skolan är ”ett problem”. Alltså inte studieresultaten, utan antalet vita barn är ett problem. Och när SVT förra året lät 14-åriga Astrid Cederlöf, som är adopterad från Indien, vara Lucia, rapporterade Avpixlat  att ”SVT förödmjukade tittarna med kolsvart Lucia”.

Så nu vill alltså Avpixlat – som står för rasism och främlingsfientlighet – ha rätten att marschera i en demonstration vars budskap är ”nej till rasism och främlingsfientlighet”. De vill marschera under en egen paroll, ”ja till mötesfrihet – nej till politiskt våld”, och vägrar att nämna någonting om rasism på sitt tänkta plakat. Endast ren nazism kan de tänka sig att ta avstånd från, inte gammal hederlig svensk rasism. Och om arrangörerna skulle se till att hindra dem på något sätt skulle de skrika som grisar om att yttrandefriheten inskränks och att de minsann blir avhysta, men inte medlemmar från AFA och Revolutionära Fronten som deltar i demonstrationen.

Är det någon mer än jag som ser ironin eller?

Arrangörerna ska inte ha rätt att avhysa Avpixlat, som står för motsatsen till vad demonstrationen handlar om. Men Avpixlat demonstrerar för att de som håller i demonstrationen ska avhysa andra demonstranter, som står bakom demonstrationens budskap, men vars ståndpunkter i andra frågor kan skilja sig från arrangörernas (som för övrigt inte har någon annan gemensam politisk plattform än att vara för mångfald och mot rasism).

Det är inte lätt att vinna guldmedaljen för den mest självmotsägande manifestation den svenska s.k. ”nationella rörelsen” någonsin kommit på, men frågan är om inte detta tar priset.

************************UPPDATERING************************

avpixlat_plakat_e_installt

Avpixlat ställer alltså in sitt deltagande i en demonstration vars budskap de inte ställde sig bakom till att börja med. Sajten förklarar:

Efter att vi aviserade vår avsikt att närvara vid manifestationen har sociala medier och vår mejlkorg fyllts av hatiska reaktioner från vänsterhåll och av ett antal förtäckta eller öppna hot om att vi kommer att mötas av våld om vi visar oss på platsen.

Jaha ja. Märkligt nog publiceras inte ett enda av dessa hatmail på sajten, som ju annars brukar frossa i bevis för antirasisters eller vänstermänniskors fruktansvärda beteende. Med andra ord är det med i det med i runda slängar 99 procents säkerhet så att det hela var ett PR-trick iscensatt från början till slut. Anmälan av deltagande följt av tillbakadragande med följande fingerpekande mot sina meningsmotståndare.

Avslutar med en rekommendation av Oisín Cantwells krönika i Aftonbladet idag, apropå det här med höger respektive vänstervåld: ‘NUFF SAID!

(Författaren bor i Bagarmossen och hjälper själv till att arrangera demonstrationen nu på söndag, men inlägget är en personlig reflektion och ingenting som Linje 17 Mot Rasism godkänt eller ställt sig bakom).

Lämna en kommentar